Groep 3/4a

Groep 3/4a

Wie zijn de juffen?

Juf Marieke
Aanwezig op maandag t/m woensdag
m.devisser@graafjanvlissingen.nl

Juf Jacqueline
Aanwezig op donderdag en vrijdag
j.dekker@graafjanvlissingen.nl

Over groep 3

Welkom in groep 3!
Groep 3, de groep waar je letters leert schrijven en lezen. Een bijzonder leerjaar waar je opeens kleuter af bent! Waar je toch nog enorm kunt genieten van fantasieverhaaltjes, rollenspel en een prentenboek, maar ook al zo geconcentreerd een bladzijde kunt schrijven of een boekje kunt lezen. Tegen de kerst hebben we al heel veel letters geleerd en kunnen we al vrij goed lezen. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook met een letterfeest en een echt letterdiploma. Wat zijn we trots!  

In groep 3 zijn we tijdens rekenen voornamelijk bezig met getallen tot 20. De basis voor rekenen wordt gelegd. Belangrijk is het de sommen zoveel als mogelijk te automatiseren, zodat je daar in een hogere groep niet meer over na hoeft te denken en je kunt richten op ingewikkeldere strategieën en sommen.  

We leren aan elkaar schrijven, vaste letters dus. Zo ontwikkelen we een mooi lopend schrijfschrift, waardoor we sneller de letters lezend aan elkaar plakken tot een woord en dit onze fijne motoriek ten goede komt.  

Tussendoor genieten we van spelletjes en coöperatieve werkvormen die de samenwerking bevorderen. We doen elkaar na, beelden iets uit of maken samen een opdracht door beide een andere kleur te gebruiken en onze uitkomsten achteraf te bespreken. 

We zingen, spelen buiten in de zon of de regen. We kleuren, kleien, spelen in de bouwhoek en verven. Soms worden we kwaad op elkaar en gaan we over elkaars grenzen heen. Gelukkig is dat nooit voor lang! We helpen elkaar en geven elkaar complimenten, dan schijnen we als zonnetjes van de dag. We luisteren graag naar de verhalen uit de Bijbel en we danken en bidden Hem voor Zijn trouw en goedheid.

Psalmen en bijbelrooster

De verschillende psalmmelodieën kunt u beluisteren op www.psalmboek.nl
Het psalm- bijbelrooster voor groep 3 kun u hieronder downloaden.

Psalm- en bijbelrooster

De Graaf Jan van Nassauschool gaat uit van de Vereniging Christelijk Primair Onderwijs op reformatorische grondslag in Zeeland (VCPOZ) www.VCPOZ.nl

Cookie instellingen