Groep 7b/8

Groep 7b/8

Wie zijn de meester en juf?

Meester Patrick 
Aanwezig op dinsdag t/m vrijdag
p.noorman@graafjanvlissingen.nl

Juf Willemarij  
Aanwezig op maandag
w.vandenbosse@graafjanvlissingen.nl

Over groep 7b/8

Welkom in groep 7b/8!

Hallo lezer van de groep 7/8 klassenpagina,

Wij zijn een ontzettend leuke en gezellige groep van 28 leerlingen. In de klas zijn wij druk bezig met tafelvoetballen, darten en het verzorgen van de vissen. ’s Ochtends werken wij hard aan rekenen, taal en spelling. Dit doen wij na het Bijbelverhaal of een Bijbelstudie. God beter leren kennen, is het allerbelangrijkste op onze school. Taal, spelling en begrijpend lezen maken wij op Chromebooks, wat het net een beetje leuker maakt allemaal.

In de middag is het pas écht feest. Spannende verhalen bij geschiedenis, aardrijkskunde en natuur. We kijken leerzame filmpjes en proberen vooral dingen te leren door te doen. Zelf een maquette maken van WOI (loopgravenoorlog), een hut van de jagers en verzamelaars, wapens uit de Romeinse tijd, een levensechte vulkaan of lekker de natuur in om plantjes te zoeken of de vogeltrek met een verrekijker te bekijken.

Meester Patrick houdt van sport, dus in groep 7/8 ga je regelmatig naar buiten. Voetbal, tennis, basketbal, badminton, tafeltennis, worstelen, volleybal, jeu de boules, honkbal, hockey en nog vele sporten meer.

Van al dat sporten krijgen je trek. Regelmatig is er een heerlijke versnapering in de klas te vinden. Friet, lekkere snacks, pannenkoeken, een heerlijke pizza en op vrijdag natuurlijk een heerlijke tosti. Gelukkig doet de Graaf Jan van Nassauschool ook mee aan het Schoolfruitproject van de EU.

Andere leuke activiteiten in groep 7/8 zijn: Kerstdiner, schoolkamp, voetbaltoernooi, musical en andere leuke spellen die de klassenvertegenwoordigers samen met de meester bedenken.

Aan het begin van het schooljaar hebben wij 10 klassenregels opgesteld. Hier houden wij ons aan, zodat het gezellig en fijn blijft. Een van deze klassenregels houdt in, dat iedereen erbij hoort. Lijkt het jou ook leuk om hier op school te zitten, dan ben je altijd welkom om eens gezellig langs te komen.

Wie weet tot snel…

Groetjes, Groep 7/8 + meester Patrick

Huiswerk

Het huiswerk wordt meegegeven op een vaste huiswerkdag, de dinsdag.

Het huiswerk wisselt en bestaat uit het leren van Engelse woorden/zinnen, aardrijkskunde, geschiedenis, tafels, spellingoefeningen e.d. Een week later wordt het huiswerk op dinsdag overhoord.   

De Graaf Jan van Nassauschool gaat uit van de Vereniging Christelijk Primair Onderwijs op reformatorische grondslag in Zeeland (VCPOZ) www.VCPOZ.nl

Cookie instellingen