Groep 7b/8

Groep 7b/8

Wie zijn de meester en juf?

Meester Patrick 
Aanwezig op dinsdag t/m vrijdag
p.noorman@graafjanvlissingen.nl

Juf Willemarij  
Aanwezig op maandag
w.vandenbosse@graafjanvlissingen.nl

Over groep 7b/8

Welkom in groep 7b/8!

Hallo lezer van de groep 7/8 klassenpagina,

Wij zijn een ontzettend leuke en gezellige groep van 28 leerlingen. ’s Morgens beginnen wij de dag met zingen en bidden. Hierna volgt er een Bijbelverhaal of Bijbelstudie. Het is heel fijn om met elkaar na te denken over de Heere God.

In de middag is het pas écht feest. Spannende verhalen bij geschiedenis, gave opdrachten bij aardrijkskunde en leuke lessen (in de) natuur. We kijken leerzame filmpjes en proberen vooral dingen te leren door te doen. Zelf een maquette maken van WOI (loopgravenoorlog), een hut van de jagers en verzamelaars, wapens uit de Romeinse tijd, een levensechte vulkaan of lekker de natuur in om plantjes te zoeken of de vogeltrek met een verrekijker te bekijken. In de middag doen we ook 2x per week handvaardigheid en/of tekenen.

Meester Patrick houdt van sport, dus in groep 7/8 ga je regelmatig naar buiten als er goed gewekt is. Voetbal, tennis, basketbal, badminton, tafeltennis, worstelen, volleybal, jeu de boules, honkbal, hockey en nog vele sporten meer.

Iedere periode hebben we 2 nieuwe klassenvertegenwoordigers. Zij zorgen dat er leuke activiteiten worden georganiseerd, bedenken zelf lessen, bij hen kun je altijd je verhaal kwijt en zij denken mee met de meester. Zo mochten zij pas de nieuwe hamsters uitzoeken. In de klas hebben wij door ideeën van klassenvertegenwoordigers vissen en hamsters gekregen.

Andere leuke activiteiten in groep 7/8 zijn: Kerstdiner, schaaktoernooi, schoolkamp, voetbaltoernooi, musical en andere leuke spellen die de klassenvertegenwoordigers samen met de meester bedenken.

Aan het begin van het schooljaar hebben wij 10 klassenregels opgesteld. Hier houden wij ons aan, zodat het gezellig en fijn blijft. Een van deze klassenregels is dat iedereen erbij hoort. Lijkt het jou ook leuk om hier op school te zitten, dan ben je altijd welkom om eens gezellig langs te komen.

Wie weet tot snel…

Groetjes, Groep 7/8 + meester Patrick

Huiswerk

Het huiswerk wordt meegegeven op een vaste huiswerkdag, de dinsdag.

Het huiswerk wisselt en bestaat uit het leren van Engelse woorden/zinnen, aardrijkskunde, geschiedenis, tafels, spellingoefeningen e.d. Een week later wordt het huiswerk op dinsdag overhoord.   

De Graaf Jan van Nassauschool gaat uit van de Vereniging Christelijk Primair Onderwijs op reformatorische grondslag in Zeeland (VCPOZ) www.VCPOZ.nl

Cookie instellingen