Groep 6/7a

Groep 6/7a

Wie zijn de meester en juf?

Meester Jan
Aanwezig op ma en wo t/m vr
j.vanieperen@graafjanvlissingen.nl

Juf Willemarij
Aanwezig op dinsdag
w.vandenbosse@graafjanvlissingen.nl

Over groep 6/7a

Welkom in groep 6/7a!

Hallo! Leuk dat er een kijkje wordt genomen in groep 6/7! We zijn een groep met 26 enthousiaste leerlingen. 18 leerlingen van ons zitten in groep 6 en 8 leerlingen zitten in groep 7!

Het zijn twee verschillende groepen maar toch zijn we ook weer 1 groep. Aan het begin van dit schooljaar was deze groep samenstelling een nieuwe combinatie. Daar hebben we in het begin veel over gehad. Welke afspraken maken we samen? Hoe zorgen we ervoor dat we een positieve groep zijn? Hoe kunnen we elkaar helpen? En... welke plaats heeft God in onze klas? Tijdens de eerste weken konden we er telkens op terugkijken welke afspraken we samen hadden gemaakt en of we er ons ook aan hielden. 

Elke dag beginnen we uiteraard met onze God. Een verhaal, de catechismus óf een verwerking. Daarna volgt rekenen... in de boeken. Alleen bepaalde verwerkingen doen we op de computer. Bij taal en spelling doen we het één en ander op de chromebooks. Als we taal en spelling maken kan de meester en juf goed zien wat goed gaat en wat nog beter zou kunnen; dat werkt heel fijn!

Het leuke is dat we extra begeleiding krijgen van meester Mart-Jan. Hij gaat met ons mee naar gym, helpt hij bij de rekenlessen en doet nog veel andere dingen voor ons. Zo hebben we in onze bovenbouw drie meesters. Héél gezellig!

Ja.. en het blijft wel een beetje dat natuur, geschiedenis, aardrijkskunde, muziek, de spreekbeurten, gym, tekenen, handvaardigheid dé leuke vakken zijn. Nou.., dat vinden de juf en meester ook leuk om te geven dus dat komt helemaal goed! 

Wil je nog iets van ons weten? Laat het gerust weten!

Huiswerk

Het huiswerk wordt meegegeven op een vaste huiswerkdag, de woensdag. Het huiswerk wisselt en bestaat uit het leren van Engelse woorden/zinnen, aardrijkskunde, geschiedenis, tafels, spellingoefeningen e.d. Een week later wordt het huiswerk op woensdag overhoord. Op maandag leren we de catechismus. 

Weekrooster groep 6/7a

De Graaf Jan van Nassauschool gaat uit van de Vereniging Christelijk Primair Onderwijs op reformatorische grondslag in Zeeland (VCPOZ) www.VCPOZ.nl

Cookie instellingen